2009 i bilder

Har varit väldigt dålig på att ta bilder under det här året, men här kommer lite blandat:


    
Nyårsafton 08/09                          Skidor i Järvsö

    
Klippte lugg                           Hälsade på släkten i Umeå

                                     
 Erik kom till världen         Midsommar i Umeå

         
Jenny kom hem från Spanien        Anna och träffade kattbebis

    
Åkte till Kreta med Anna               Jag fyllde 18

     
 Festade i Bollnäs                           Kräftskiva

         
Luggen växte äntligen ut       Fick körkort


      
  Festade i Gävle                                     Festade i Söderhamn

           
     Festade i Uppsala                                 Mer festande i Uppsala

    
Åkte till Irland                               Sen kom julen igen

Väldigt bra år måste jag säga :D


Nytt år, redan?

Nu är det snart nyår och början på mitt första år då jag måste försörja mig själv, klara mig på egen hand. Detta är väldigt skrämmande för mig med tanke på hur jobbsituationen är i Sverige nu. Denna tid på gymnasiet bara spran iväg, särskilt sista året. Men som tur är har jag några månader kvar tills allvaret börjar, ska ju faktiskt försöka njuta av dessa sista månader på gymnasiet istället för att gruva mig för vad som kommer sen. Studentkryssning, studentskivor, bal och säkert massa annat tok att se fram emot :) Hoppas jag får en lärlingsplats på engång, då kan jag bara njuta av ledigheten under vintern istället och ta en lång utlandsresa. Och eftersom jag inte vet än vart jag vill bo så tänker jag nöja mig med Söderhamn tills jag kommit på något bättre.
Men nu till självaste nyårsafton, det känns som det kommer bli den sämsta jag haft(om man inte räknar med då jag låg magsjuk två år i rad!). Alla har spritt ut sig och nyår kom aldeles för snabbt i år så jag inte hunnit med några planer. Hade gärna åkt ett gäng till Stockholm och ätit god mat och festa på olika klubbar. Men nu blir jag hemma istället och äta trerätters och sedan somna, säkert innan 12 slaget dessutom. Känner att det positiva är på topp just nu, not! Har ju hört att som nyår är så kommer restan att året att bli :O

Men jag får väl hoppas att alla ni andra får ett riktigt bra nyårsfirande istället :)



Ha det bäst /M

Shopping

Kom på att jag inte har visat något av det jag köpte i Stockholm.
Här är en del av det jag köpte iaf:


Plattis

Min älskade plattis dog för någon vecka sedan (RIP) och jag fick faktiskt en ny i julklapp. Tyvärr kommer den aldrig kunna ersätta my love, men det lilla jag han testa idag så var den helt okej. Vi håller tummarna för att denna kommer att ha ett långt och lyckligt förhållande med mitt hår :)


Julafton

Nu är julafton slut för i år. Var nog den sämsta julafton jag haft, kändes inte alls som det brukar. Kan det bero på åldern, julklapparna eller att mina kusiner inte var med? jag vet inte riktigt. Men imorgon blir det ett till julfirande hos moster, hoppas att julkänslan finns där i alla fall. Direkt därifrån tar jag bilen mot bergby, buss in till gävle och sen bär det av mot Malin till att börja med och sedan ett besök på nyöppnade Monster. Kommer förmodligen vara sjumila kö dit men värt ett besök tror jag.



Hade i alla fall klätt upp mig lite idag :)
(inte lätt att ta kort på sig själv)


Sjukling

Jag vill sova! denna förbannade hosta som jag har haft i 10 dagar nu ger inte äns minsta tecken på att försvinna, och den håller mig vaken om nätterna. Inga mediciner hjälper heller och jag börjar bli riktigt less nu. Det enda positiva är att mina magmuskler blivit väldigt tränade nu efter allt hostande, haha ;) nä men jag kan inte äns säga en hel mening utan att den avbryts av hostan, bläää bläää.


detta och lite till proppar jag i mig och endå får jag plågas!

Sådär, detta inlägg är alltså till för att ni ska tycka synd om mig :)


Bloggen vill väl också vara fin?

Som en liten påminnelse till mig själv måste jag skriva att det värkligen är dags att ändra utseendet på bloggen. Den som är nu skulle bara vara provisorisk, men har nu hängt med sen i våras. Så dags för lite nytt, eller hur ?
Får se när jag tar mig tid till detta då, är ju faktiskt lov nu så någon dag borde det väl gå :)

Stockholm

I fredags åkte jag till Stockholm för att hälsa på min pappa och julhandla lite. Har haft det väldigt mysigt här och börjar vänja mig med södermalm nu. Har hunnit med både stan och forum nacka, även tre bio vistelser. Bröllopsfotografen, Inglorious Bastards och Avatar. Alla tre var bra :)
Imorgon åker jag hem till Söderhamn igen för att fixa det sista inför julafton, slå in paket mm.
Har hittat lite nya festkläder här vilket blir perfekt nu, utgång på julafton och juldagen, förmodligen på nyår med.

/Mimmie

Irland

Har inte orkat skriva något om resan än, men tänkte försöka ta det lite kort nu då.

Torsdag 10/12
Klockan fem på morognen började färden för min del, sov större delen av resan mot Skavsta(där vi nästan missade flyget). Vid 12(+1h) landade vi i Dublin. Vi tog en rundtur i stan men Lisa som guide och stannade sedan till på en resturang för att äta middag. Senare skulle vi dra ut på någon pub och fastande ganska snabbt på ett ställe där Magnus Betner skulle uppträda. Väldigt underhållande!

Fredag 11/12
På förmiddan besökte vi ett viking-museum och en väldigt gammal katedral, inte så roligt men väldigt vackert. Efter det satte vi oss och åt lunch på ett mysigt litet ställe brevid vandrarhemmet. Där fick vi även våra uppgifter för dagen. Ett av papperna handlade om Irlands kultur. De har ju även keltiska som språk så vi fick t.ex. fråga vad "kiss my ass"(="phog ma thon") var på keltiska, blev lite skratt. Vi vandrade runt i Dublin hela eftermiddan för att slutföra uppgifterna. Vid fyra mötte vi upp med killarna för att handla mat inför kvällen, 9 pers i en mataffär och även i köket blev inte så lyckat. Men vissa blev nöjd med maten i alla fall, tur att det var enda gången vi beövde laga mat själva. På kvällen åkte vi en spökbuss genom staden där vi fick höra gammla myter och historier, även stanna till på gammla kyrkogårdar och ta kort på "spöken". Efter det drog vi ut på ett ganska stort uteställe med 2-3 våningar.

Lördag 12/12
Vi åkte en bit utanför stan till ett gammalt slott, fick se förorterna kring Dublin och även kusten. Resten av dagen spenderade vi på stan och de har sjukt bra shopping där. Tog även latte med Sanna på starbucks, en pepparkaks smak och en nötkola smak. Godaste latte jag någonsin druckigt! kommer faktiskt till sverige efter nyår, men dock bara på arlanda :( Klockan sex möttes alla upp och vi åt på en närliggande resturang. Blev ganska lugn kväll på vandrarhemmet med roliga diskussioner. Fast vi drog ut en sväng senare med.

Söndag 13/12
Klev upp halv sex och såg att jag hade ett fått ett sms, ett sms som gjorde att fick panik, ett sms som gjorde att jag trodde en vän hade dött. Struntade i duschen och slängde ner sakerna i resväskan och sprang ner till allrummet som till min förtvivlan var stängt. Smet in där endå och satte mig vid en dator, jag blev otroligt lättad av det jag läste, han knappt läsa allt innan vi skulle ta bussen till flygplatsen. Sedan började jag känna mig otroligt arg, besviken och ledsen om vartannat. Lyckades endå sova endel på flyget sedan och möttes av snö i Sverige. Hämskt när man har haft ca +10 och solsken varje dag. Blev kall och blöt och fick sitta så i en bil i tre timmar, missade tåget i gävle och fick ta ett senare. Fick gå hem från resecentrum med packning i snövädret. Söndagen var en riktig skitdag. Och idag vaknade jag utan någon röst och hög feber.





Sitter i skolan...

..och letar Irländska recept! Lisa tyckte nämligen att det var en väldigt bra idé att vi ska laga våran egen mat 2 av dagarna där, självklart måste vi laga något typiskt irländskt, yeey! aja detta recept letande gör mig väldigt hungrig i alla fall, tre timmar sedan frukost nu och lika lång tid tills lunch antar jag buhuuu. Nu har vi nog kommit fram till att vi ska laga irländska pannkakor och soppa.
Nu ska jag sitta som ett offer för mig själv på skolan i några timmar eftersom mina klasskamrater är så lata på morgonen.

Smell ya later

Söndag

Då var denna vecka över, inte alls en bra vecka faktiskt. Tänker inte skriva så mycket om det dåliga mer än att mormor har legat på sjukhuset hela veckan, lägenheten har varit lite av en krigszon och träningen har varit skit.

Tur att jag fick en väldigt bra helg i alla fall!
Fredagskvällen började med idol, runt elva drog jag till Nina och drack lite innan vi drog till muskan. Sjuukt mycket folk var det och hur kul som helst, trots att det blev lite väl trångt ibland. Haha var även några uglyfatass-brudar som tydligen inte gillade mig, knuffade och drog mig håret. Blev värkligen skit förbannad ett tag och ville drämma till dom på käften (vem hade inte velat?), men Nina drog med mig ut istället. Kanske var lika bra. Men annars så var det en toppen kväll :D
Lördag var det firande av min bror som blev hela 20 år! blev massor med fika där. Strax efter fem kom Camilla och Nicklas för at hämta mig. Vi skulle på julbord med firman ute på kungsholmen. Hade oväntat väldigt trevligt med Sofie vid min sida och hennes lillplutt Kin(?). Efter maten badade vi i vedeldat träkar, hur mysigt som heslt och från taket vevades det ner ett bord i "poolen" med massa öl, cider och läsk. Bara att dricka hur mycket man ville. Var helt död när jag kom hem, och lagomt seg hela söndagen. Han i alla fall med ett träningspass idag.

Nu är det sovdags och ser fram emot Irland på torsdag.
Natti ^^

Voddler

Hej hej!
Tänkte bara tipsa om att ni kan bli medlem via denna länk så får ni invites till voddler av mig http://www.gratissms.se/swd6254ql6 

Det är en sida där man kan skicka gratis sms, väldigt bra då man inte har pengar på telefonen och måste skicka det där viktiga sms:et.

RSS 2.0